Proiect ACCES

Proiectul ACCES - ACCES şi cooperare în comunitatea braşoveană în beneficiul persoanelor cu risc de excludere socială, propus de AFMC porneşte de la realitatea comunităţii ce se confruntă cu un grad de imbătrânire şi dependenţă a populaţiei vârstnice faţă de cea tânără şi servicii socio- medicale insuficient dezvoltate sau iniţiate de către mediul privat inaccesibile grupului vizat de proiect.

Proiectul se adresează persoanelor aflate în situaţie de risc social, prioritari fiind vârstnicii cu risc de marginalizare şi izolare şi persoane cu deficienţe (inclusiv auditive şi vizuale).

detalii

Centrul Socio-Medical dr. Teofil Mija

Este un serviciu socio-medical comunitar nou, cu viziune holistica

detalii

Voluntariat

activitati profesionale, in domeniile: asistenta sociala, psihologie, activitati medicale

detalii

Vreau sa ajut!

donatii (financiare si materiale), orientarea a 2% din impozitul pe salariu, activitate de voluntariat

detalii

Photovoice

PhotoVoice este o metodă dinamică, inovatoare, de evaluare și de reflecție comunitară ce se bazează pe informare și cercetare participativă. Metoda permite atât membrilor comunității să își împărtășească experiențele, cât și celor implicați in servicii sociale, ONG-uri să colaboreze pentru schimbare.

Utilizarea fotografiei însoțite de un mesaj relevant poate ridica barierele necunoasterii unor aspecte din viața unor persoane, a unui grup in situații vulnerabile (de exemplu: supuse izolarii, marginalizarii, stigmatizării), fiindca permite ilustrarea calității vieții de zi cu zi a acestora.

detalii

Marturii

Fotografii recente

Parteneri